Onderhoud Zonnepanelen

Wanneer een zonnepaneel vies is, neemt de energieopbrengst af. Door de viezigheid kan het licht niet optimaal worden opgevangen. Het is dus verstandig om zonnepanelen één à twee keer per jaar te laten reinigen. Afhankelijk van de situatie. Hierdoor worden de panelen volledig benut en gaat er niet onnodig zonne-energie verloren. Bovendien is het voor het behoudt van u panelen. Schone panelen dragen dus bij aan een hoger rendement en een langere levensduur.
Een paneel wordt met osmosewater en een telescoophengel met een zachte, krasvrije borstel gereinigd. Er zitten geen onzuiverheden in het water waardoor alles mooi vlekvrij opdroogt. Naast het schoonmaken, controleren we meteen of het paneel eventueel beschadigd is of los zit.

 

 

 

Opbrengst


Wanneer de zonnepanelen moeilijk te bereiken zijn maken we gebruik van een lift. We kunnen alles tot een hoogte van achttien meter aan. Platte daken zijn ook geen probleem. Als we een lift moet huren dan zijn de kosten uiteraard iets hoger. Voor 70 euro maakt Solar Cleaning Brabant tot 15 panelen schoon. U hoeft niet zelf het dak op. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken, is de opbrengt van de zonnepanelen en die gaat na een schoonmaakbeurt omhoog en voor het behoudt van de zonnepanelen. We kunnen natuurlijk ook meer dan zestien panelen schoonmaken, neem in dat geval even contact met ons op over de prijs. 

Zowel particulieren, bedrijven als Vereniging van Eigenaren (VVE) kunnen gebruik maken van de diensten van Solar Cleaning Brabant.